Föreläs Med Vinnarkropp

Få mer självförtroende och energi!

Kanske har du hört talas om ”att ha en vinnarhjärna”? Det vill säga, en situation där du själv tänker på samma sätt som ”vinnarna” – vilket gör att du också vinner… För oftast handlar det mest om hjärnan. En kul metod för att just skapa vinnarattityd i hjärnan är att motivera den med vinnarkroppshållning.

 


Det kan låta löjligt enkelt – och det är det! Har du en situation eller uppgift du tycker känns svår eller omöjlig, eller bara är obehaglig (exempelvis föreläsningar och presentationer)? Då ska du testa att:

 

1. Blunda och tänka på situationen. Notera hur det känns i hela kroppen. Hur känner du inför denna uppgift?

 

2. Bra. Tänk nu på något helt annat – en röd smurf på skateboard…. vad som helst! Något som för dig till neutrala tankar igen. När du känner dig redo:

 

3. Blunda igen. Tänk på en situation där någon som är extremt full av energi, självförtroende och fokus, går in i sin egen ”situation”:

- en skådis som kliver ur sin limo på väg till premiären av sin egen film…
- en supermodell som går ut på catwalken…
- en artist som kliver in på scen i en fullpackad globen med jublandes publik…

 

Notera deras kroppshållning, energinivå… axlar… ögon… mun… stegen…

 

 

4. Tänk dig att du ”kliver in” i deras kroppar i dessa situationer och härmar det du observerat – låter axlar, armar, ögon, steg, hållning – allt som de gör, gör du i din situation. Testa!

 

5. Medan du rör dig fysiskt som dem och verkligen HAR denna energi, tänk tillbaka på den situation som du kände dig tveksam inför…

 

Efter ett starkt intryck av detta ”nya” du, notera skillnaden när kroppen säger till hjärnan att du klarar det! Prova att låna detta kroppsspråk nästa gång du har en presentation – och härma verkligen dessa ”inövade” små – men betydelsefulla rörelser… Coolt eller coolt?

 

Text av:
Ulf Sandström
Tankecoach

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>