GRATTIS StuderaSmart – 3 år!

Vi har något att berätta!

För exakt 3 år sedan idag, senare eftermiddag – satt fyra vänner i ett bibliotek på Hersby Gymnasium. Väskor låg halvslängda på marken och golvlampor var välriktade mot de högar av papper och nedkluddade skisspapper som täckte det
runda bordet.

Där fanns fyra vänner, fyra olika personligheter – men med en och samma idé. Idén om hur det 2 månader långa arbetet tillslut skulle förverkligas. På en dator hade de surfat in på en köpsajt och skrev med stadiga fingrar in webbadressen ”www.StuderaSmart.nu” och klickade på ”genomför”.

”Det var en kul tid – och är fortfarande” säger César Dahlin. Han stannar upp ett tag och fortsätter sedan:

- Jag minns framförallt skisspapprena fyllda av inringade nyckelord med trianglar och pilar. Där skrev vi vad som skulle läggas till och tas bort från våra idéer. Det var som att man fick ny energi varje gång man kommit på något nytt; en förbättring eller ändring… och varje gång den där att-göra-listan ströks, kändes det som ett steg närmare till att bli klar med hemsidan och äntligen låta den komma till användning.

Bredvid honom sitter Jacob Karlsson. Han ser lika medryckt ut och berättar förtjust:

- Jag minns hur galet entusiastiska vi var inför lanseringen. Vi skulle ta Sverige och världen med storm. Det var bara en tidsfråga innan StuderaSmart ekade i gymnasieskolornas korridorer! Håltimmar, kvällar och helger blev ”StuderaSmart-tid”, affischer och klistermärken trycktes i enorma mängder och sakta men säkert fann hemsidan hem till fler och fler gymnasieelever. Det var en härlig tid!

Mats Holm Thorin fortsätter med att berätta:

Vägen dit vi är idag har varit lång och slitsam men nu känns det som att vi har en produkt vi alla kan vara stolta över. Sidan har blivit snyggare, enklare och framför allt roligare! Och allt är såklart uppdaterat.

Den innehåller bl.a.  ”kurshjälpen” med sammanfattningar av alla Fysik och Mattekurser. Nytt är också ”Nyhetsflödet” på förstasidan – där kommer vi att lägga upp egenskrivna texter och bjuda in gästskrivare.  Vi hoppas nu att fler kommer att få nytta av hemsidan!

Douglas Dahlin inflikar:

- Det känns fantastiskt att vi kommit så pass långt med StuderaSmart som vi faktiskt har gjort. Det första året hade vi endast ett fåtal besökare varje dag – mestadels fyra väldigt aktiva besökare… Den senaste tiden har besökarantalet ökat avsevärt och det gör det ännu roligare att jobba med Studera Smart! Att lansera hemsidan i en ny snygg design och förbättrat innehåll – för tredje året i rad – känns jätteroligt! Jag skulle även vilja passa på att tacka mina kollegor som har varit fantastiska under de år vi arbetat tillsammans!

Så med dessa minnen från de fyra vännerna och grundarna till StuderaSmart – ska vi avsluta med en sista fråga: något mer ni vill säga?

- TACK till dig som besöker StuderaSmart. Det är du som får oss att vilja skriva fler texter och fotsätta som vi gör. Vi uppskattar och tycker att det är kul när du hör av dig – det räcker för oss med ett ”hej”.  Vi hoppas att du ska gilla den senaste versionen – och du, keep up the good work!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>