Här får 8 av 10 jobb snabbt efter examen

Nyexaminerade som har läst till jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare får snabbt jobb efter examen. De får kvalificerade arbetsuppgifter och de får ofta en tillsvidareanställning. Det visar Juseks nya arbetsmarknadsundersökning.

– I ljuset av den samhällspolitiska diskussionen om den höga ungdomsarbetslösheten så är årets resultat extra glädjande. Den ekonomiska krisen i Europa har inte drabbat de nyexaminerade inom Juseks utbildningsgrupper. Åtminstone inte ännu, säger Sofia Larsen, ordförande i Jusek.

Undersökningen visar att 80 procent av de nyexaminerade har kvalificerat jobb inom 4-6 månader efter examen. 33 procent fick jobbet redan innan studierna avslutats. Det var även hela 88 procent som hade fått ett mycket eller ganska kvalificerat jobb efter examen.

– Det visar att en akademisk utbildning är en bra garant mot arbetslöshet, säger Sofia Larsen.  

Undersökningen visar att:

  • 95 procent av juristerna uppger att de har kvalificerade arbetsuppgifter.
  • 80 procent av systemvetarna  är tillsvidareanställda.
  • 71 procent av ekonomerna, 45 procent av juristerna, 60 procent av personalvetarna och 56 procent av samhällsvetarna fick en tillsvidareanställning

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>