Lär dig tolka positivt/negativt kroppsspråk!


FBI’s förhörsexpert Joe Navarro har svart bälte i att läsa människors kroppsspråk för att lista ut vad dom tänker, vad dom vill och vad de kan tänka sig att göra härnäst…

Boken WhatEvery Body is Saying går in på tusen detaljer, men en av dom viktigaste är att våra fysiska beteenden kan delas in i två huvudgrupper:

- Bekväma (jag är intresserad/positiv)
- Obekväma (jag är ointresserad/negativ)

 

Vi signalerar detta konstant på hundratals olika sätt, som är supertydliga och lätta att läsa. Du kan redan nu som tidsfördriv testa att observera dom du talar med, eller andra omkring dig och leta efter små signaler som visar när någon är intresserad av någon eller något som för stunden diskuteras:

 

Mer Intresserad                         Mindre Intresserad

Vänder fötterna mot dig               Vänder ena foten utåt (vill bort)
Tar sig på halsen (kvinna)           Tittar bort och talar samtidigt
Benen i kors (bekväm)                Ena benet framför (försvar)
Öppnar pupillerna                       Rynkar näsan
Skrattar upp till ögonen               Skrattar bara med munnen
Andas med magen (trygg)           Andas med bröstet (nervös)
Leker med håret (kvinna)            Kisar med ögonen (misstänksam eller blockering)

 

KOM IHÅG att det är FÖRÄNDRINGAR du letar efter – inte ett konstant beteende. Om någon skrattar upp till ögonen hela tiden och plötsligt andas med bröstet kan betyda samma sak som om någon som normalt kisar med ögonen för att deras linser är torra plötsligt ändrar benställning.

Hitta GRUNDbeteendet och sedan små, små förändringar som signaler på när samtal eller icke verbal kommunikation byter spår. Se det som att köra crossmotorcykel på en väg med isfläckar där du hela tiden ”känner av” väglaget och rättar din körstil….

Det du kommer att upptäcka är att Du plötsligt Kan se massor av signaler som du kan dela in i bekvämare/mindre bekväma och börja tolka både Medvetet och Omedvetet… vilket kan leda till att du förstår din omgivning ännu bättre, och dom dig.

 

Text av:
Ulf Sandström
Tankecoach

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>