Om oss

StuderaSmart.nu

Vi brinner för att hjälpa gymnasieelever och studenter med karriär- och studieval! Syftet med hemsidan är att hjälpa elever med de nödvändigaste förklaringarna och tipsen på ett lättförståeligt sätt, samtidigt som elever vägleds inför framtidens avgörande beslut.

Med gemensam kunskap, mångårig erfarenhet och perspektiv från studievägledare, experter och befintliga samarbetspartners, är vi ett av de ledande företagen inom karriär- och studieinformation på marknaden just nu!

Vår historia

Att kämpa för ungdomars lärande och svåra livsval, har varit vår drivkraft sedan dag ett. Vi har på vägen funnit positiv (likväl som negativ) respons som inspiration till att fortsätta bygga på en idé att hjälpa Sveriges ungdomar.

Och vilka är vi, kanske du undrar?

Det stora engagemanget kommer från 4 elever på Hersby Gymnasium Lidingö, vid namn: César Dahlin, Mats Holm Thorin, Jacob Karlsson och Douglas Dahlin.

Allt började i ett klassrum fyllt med idéer för hur de kunde hjälpa sina jämnåriga med studier och jobb. Från papper och penna började de att skissa på idéer som senare mynnade ut i tanken om en lättförståelig och strukturerad informationswebbsida – en välbehövlig hjälp i dagens mångfald av utbildningar och det allt tuffare jobbklimatet. Hemsidan kom att sammanfattas i stil med sitt koncept: Studera – Smart – nu!

Idag

Hemsidan har fått mycket positiv feedback från elever, lärare, föräldrar samt studievägledare – och används flitigt av Sveriges gymnasium, även som tips vid Stockholms Universitets utbildning för SYO-konsulenter. Cirka 40 000 st besökare hittar hit varje månad för att få tips och svar på sina frågor.

Idag har grundarna vid sidan av sitt deltagande i StuderaSmart.nu, även kommit en bit in på sina egna studier som Läkare, Ekonomer och Jurister.

Vi blickar framåt…

Likt våra besökare, befinner sig organisationen i en lärande och kreativ miljö. Här händer saker snabbt; nya arbetssätt, metoder och rutiner banar väg för en ständig utveckling och förnyelse till fördel för företaget – samt dess knutna parter. Kanske har du redan märkt detta? Hemsidan har ju bytt utseende och förbättrat sina funktioner varje år under sin livstid!

Vi vill behålla den unga kreativiteten och samtidigt samla mångårig erfarenhet. Det gör StuderaSmart genom att se sina samarbetspartners som viktiga och välkomnar alla förslag. Alla idéer har betydelse och kan skapa grund till något större! Det är så nya vägar byggs – se bara var vi är idag!

Leave a Reply