Utbildningstester

Vet du inte vad du ska göra efter gymnasiet? Dessa utbildningstester kan hjälpa dig att välja rätt utbildning! Vill du jobba med människor, teknik, ekonomi eller något helt annat? Detta val är såklart helt upp till dig, men om du är osäker på vad som ingår i olika yrken kan du göra några utbildningstester och se vad som passar dig enligt dina intressen.

Utbildningstester:

Umeå universitets utbildningstest
Här kan du välja mellan två test; ett stort med 64 frågor som tar ca 15 min eller ett mindre som tar ca 5 min. Du som väljer att göra snabbtestet bör redan ha en ungefärlig uppfattning

Utbildningstest – Umu
Här kan du få inspiration inför valet av högskolestudier. Testet är inte vetenskapligt och ersätter inte ditt behov av studievägledning. Dina svar kommer att ge dig förslag på utbildningar som kan passa dig. Testet tar från tre till tio minuter att genomföra.

MSN utbildning
Det är inte helt lätt att hålla reda på alla olika branscher som finns och ännu svårare att ha koll på vilka utbildningsalternativ som finns idag. Gör testet och du får förhoppningsvis en fingervisning om vilken utbildning och vilket yrke som kan passa just dig!

Leave a Reply