Biståndsbedömare/Biståndshandläggare

LSS-handläggare/Biståndshandläggare/Biståndsbedömare gör framför allt utredningar och bedömningar om vårdbehov för äldre och funktionshindrade.

De som arbetar som biståndsbedömare har ofta en skiftande utbildningsbakgrund. Många är utbildade socionomer, andra har beteendevetenskaplig utbildning. Men det finns även samhällsvetare och sjuksköterskor som arbetar som biståndsbedömare.

2 reaktion på “Biståndsbedömare/Biståndshandläggare

  1. Jag intresserar av att studera som en biståndshandläggare men helst i Stockholms område och om det är på distans anno bättre
    hälsningar
    Aftonia Aljamal

    • Hej!

      Biståndshandläggare kan besitta olika utbildningar – socionom, ekonomi och juridik i kombination kan vara ett exempel. Men ett tips är att du tar kontakt ett företag/organisation som du ser dig själv vilja jobba för. Fråga dem vad de anser vara en bra utbildningsbakgrund – och fråga dem även vad de själva har för bakgrund. All lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>