Hemsidor

www.commonapp.org
Här kan man ansöka till en stor del av alla colleges. Här får man fylla i information om betyg, familjeförhållanden, mål för framtiden samt skriva några uppsatser som alla colleges ser. Sedan kan varje skola lägga till fler uppgifter specifika för den skolan. För att få reda på om en skola använder sig av systemet kan man antingen titta på respektive skolas hemsida eller skapa ett konto på CommonApp, vilket är gratis. Det positiva med sidan är att arbetet minimeras i och med att information såsom personliga uppgifter, aktiviteter och rekommendationsbrev enbart behöver anges en gång.

www.collegeboard.com
CollegeBoard är en organisation som jobbar för att underlätta valet av ett college som passar just dig. Här kan man leta efter en skola som passar dina önskemål som pris, plats, ämnen, boende m.m. Du kan även jämföra tusentals skolor med varandra inom kategorier så som pris, läge och antal studenter. Det finns tips inför antagningsintervjuer, hur du skriver en lyckad uppsats etc. Här kan man även se hur många procent av det totala antalet sökande som antagits vilket ger en indikation på hur svårt det är att komma in på skolan. Det är även på collegeboard.com som man anmäler sig till SAT’s och SAT subject tests.

www.communitycollegeUSA.com
En hemsida som funkar som CollegeBoard fast för delstatliga colleges.

www.ets.org/toefl/
Är en hemsida där man bl.a. bokar tider till TOEFL (Test of English as a Foreign Language).

www.fulbright.se
Är en organisation som underlättar för elever som vill studera i USA, lite som en SYO-konsulent för utlandsstudenter. Här har man möjlighet att få hjälp med många olika saker angående sina framtida studier. Man kan gå på de informationsmöten som ordnas, eller boka en tid för ett personligt möte där man kan få råd, tips och hjälp med allt att hitta en bra skola till att få reda på om ens testresultat är tillräckligt bra.

www.youniversitytv.com
Är en fristående organisation där över 400 colleges har lagt upp videoklipp med guidade turer på skolan. Här finns också filmer där olika yrken får presentera vad man gör och vad det krävs för just detta yrke. Om man inte kan besöka skolan innan man söker eller om man är nyfiken på att gå på college kan detta vara till stor hjälp för att hitta något som passar just dig. Observera dock att den här sidan är sponsrad av skolorna och fungerar som reklam för dem och därför framhävs skolans positiva sidor.

www.unigo.com
Här kan du förutom generell information om college läsa elevernas personliga omdömen om skolan. Hemsidan är helt oberoende av skolorna i sig vilket gör att man får elevernas ärliga synpunkter. Observera dock att omdömena är subjektiva och inte behöver överensstämma med dina åsikter.

www.syoguiden.com
Här kan man hitta information om att studera utomlands och söka bland ett antal stipendier.

Leave a Reply