Högskoleprovet

Vad skoj att du vill göra högskoleprovet!

Högskoleprovet erbjuder en jättebra väg att nå din drömutbildning. Med resultatet från provet kan man söka in till en särskild sökandekategori vid Sveriges högskolor, universitet och andra utbildningsinsitutioner och därmed öka sina chanser att bli antagen. Högskoleprovet hålls två gånger per år, en på våren och en på hösten och vid varje tillfälle är det fler än 60 000 som skriver det.

högskoleprovet

Om det är första gången du ska skriva högskoleprovet finns det en mängd praktiska saker som är bra att ha koll på, så passa på att spana in vår information om hur högskoleprovet går till. Vi ger även tips och berättar om våra egna erfarenheter från högskoleprovet. Vi tycker att det bästa sättet att förbereda sig inför provet och få en bra uppfattning om hur det går till är att göra gamla prov, och därför har vi samlat alla de gamla högskoleproven sedan år 2000, så det är bara att gå in och ladda ner dem!

Nya högskoleprovet

Sedan hösten 2011 är högskoleprovet förändrat och vi har självklart passat på att ge bra tips på de nya delarna också och berätta om de viktigaste förändringarna. Ta även del av vår planering av högskoleprovet för att se när det är dags att anmäla dig. Tänk på att vara ute i god tid och träna, träna, träna på gamla prov. Hugg in!

Kommande högskoleprov

  Provdag Anmäl dig senast
2014
Vår 5 april 15 februari
Höst 25 oktober 15 september
2015
Vår 28 mars 15 februari
Höst 24 oktober 15 september
2016
Vår 9 april 15 februari
Höst 29 oktober 15 september

Anmäl dig här: hogskoleprov.nu

 

Högskoleprovet utomlands

Vissa svenska skolor i Europa anordnar högskoleprovet. Det går inte att få göra provet i andra världsdelar. Högskoleprovet ska skrivas samtidigt oavsett var i världen du är för att klara kraven på sekretess. Det är inte möjligt vid stora tidsskillnader. Inga ambassader eller konsulat kan anordna högskoleprovet.

Det kan variera mellan olika provtillfällen vilka skolor som anordnar högskoleprovet utomlands. Men det är exakt samma prov som det ordinarie högskoleprovet och det ges samma dagar.

Leave a Reply