Studieteknik

Studieteknik är metoder och tekniker som studenter använder i syfte att underlätta och förbättra sin egen inlärning av kursens teori. En bra studieteknik är viktigt för dina studier och nyckeln till höga betyg. Genom att hitta en teknik som passar just dig, kan du göra studierna roligare och framför alltmer effektiva. Självklart varierar studieteknikerna från person till person, så var ihärdig och ge inte upp om den teknik du testar till en början inte fungerar.

Olika människor lär sig saker på olika sätt, man brukar kalla det för olika lärostilar. De tips och råd som finns här är allmänna och allt behöver inte stämma för dig. Men försök att hitta din egen studieteknik! För att nå bästa resultat i studierna måste du ta dig tid att reflektera över din studieteknik och upprätta en individuell studieplanering. Är du osäker kan det vara en god idé att gå igenom ditt förslag med en studievägledare för att se om det verkar rimligt.

Med bättre studieteknik kan du…

  • Fördubbla din läshastighet: medelsnabb läshastighet är ca 250 ord/min, en snabbläsare läser ca 1000 ord i minuten. Lär dig mer under en kortare tid, få mer tid till annat (kanske repetition inför provet) och öka dina chanser till ett bättre betyg.

  • Förbättra ditt minne: många kan utveckla sitt minne. Det betyder inte nödvändigtvis övning, snarare om inlärningsprocessen.

  • Anteckna på ett bättre sätt: Anteckningar hänger ihop med bättre inlärningsförmåga och din inlärningsförmåga med ditt minne. Så genom att skriva på rätt sätt kan du hjälpa din hjärna att prestera bättre.

  • Föredragsteknik: Att kunna hålla en bra redovisning och tala inför andra personer, är en bra egenskap att kunna. Många situationer i ditt liv framöver kommer att innehålla allt från födelsedagar till företagspresentationer. Ett fint tal eller en proffsig presentation kommer att ta dig långt i livet och uppskattas alltid av andra.
StuderaSmart drivs ideellt - hjälp oss att driva hemsidan vidare! Swisha valfritt belopp till 0735 020 188. Tusen tack!!
+