Fysik 1

Fysik 1 är en introduktion till gymnasiets fysikundervisning. Här lär man sig fysikens grunder och bygger vidare på det man har lärt sig i grundskolan, för att senare i Fysik 2 gå vidare in på djupet av fysikens värld.

Fysik 1 är ett naturvetenskapligt ämne som har sitt ursprung i människans behov av att förstå och förklara sin omvärld. Fysik behandlar allt från växelverkan mellan materiens minsta beståndsdelar till universums ursprung och struktur. Utifrån systematiska observationer och experiment strävar fysiken efter att finna grundläggande principer som kan uttryckas matematiskt i modeller och teorier.

Fysiken brukar räknas som ett av de svårare ämnena på gymnasiet, men om du bara lägger ner lite tid så kommer du snart märka att det är ett väldigt roligt ämne också. Med fysikens hjälp kan man förstå världen runt omkring sig på ett bättre sätt och se samband mellan saker och ting. Dessutom behövs ett gymnasiebetyg för att ansöka till många eftergymnasiala utbildningar på högskolor och universitet.

I denna kurs tar vi upp det mest väsentliga och förklarar det på ett enkelt sätt. Använd sammanfattningen för att läsa på i förväg för att få ut mer av lektionerna, att ta igen efter lektioner du missat, eller som repetition inför läxförhör och prov. Om det är något du undrar över är det bara att ställa en fråga i kommentarerna så svarar vi så fort vi kan! Vi blir också väldigt tacksamma om du lämnar feedback, både sådant som är bra och det som kan förbättras, så att vi kan fortsätta utveckla sammanfattningen och hjälpa ännu fler att lyckas med plugget.

Kunskapskrav (Betygskrav) Gymnasiekurs Fysik 1
Fysik 1 Sammanfattning av Gymnasiekurs - StuderaSmart
Fysik 1 Sammanfattning av Gymnasiekurs - StuderaSmart
Fysik 1 Sammanfattning av Gymnasiekurs - StuderaSmart
Öppen Registrering

Kurs Includes

  • 10 Avsnitt
StuderaSmart drivs ideellt - hjälp oss att driva hemsidan vidare! Swisha valfritt belopp till 0735 020 188. Tusen tack!!
+