Kemi 2

Kemi 2 utgör en fortsättningskurs av Kemi 1 på gymnasial nivå med praktisk tillämpning 

Kemi 2 är en fortsätningskurs av Kemi 1, och utgör ett vetenskapligt ämne som har sitt ursprung i människans behov av att förstå och förklara sin omvärld samt i intresset för hur materia är uppbyggd och hur olika livsprocesser fungerar. Kemi 2 djupdyker vidare in i områden såsom beräkningar och resonemang om jämviktssystem i olika miljöer, till exempel jämviktssystem i världshaven, i människokroppen och inom industriella processer. Kursen går även igenom reaktionsmekanismer, inklusive kvalitativa resonemang om, hur och varför, reaktioner sker och om energiomsättningar vid olika slags organiska reaktioner.

Kemi 2 går även in på människans molekylära nivå för att förstå olika biokemiska processer i människokroppen, även genetiska informationsflöden, och enzymer i kroppens ämnesomsättning. Avslutningsvis även kvalitativa och kvantitativa metoder för kemisk analys, samt resonemang kring riktigheten, precisionen av olika analytiska svar.

Kunskapskrav (Betygskrav) Gymnasiekurs Kemi 2

Öppen Registrering

Kurs Includes

  • 6 Avsnitt
StuderaSmart drivs ideellt - hjälp oss att driva hemsidan vidare! Swisha valfritt belopp till 0735 020 188. Tusen tack!!
+