Fysik 2

Fysik 2 är en fortsättningskurs i fysik på gymnasienivå

Under Fysik 1 behandlades den grundläggande fysiken och förklarinar av de basala begreppen och termerna. I Fysik 2 fortsätter fördjupningen i fysikens värld. Dels byggs det vidare på gammal kunskap, dels tas det upp nya fysiska fenomen och teorier som till exempel Einsteins relativitetsteori. Kursen räknas vara en av de tyngre kurserna på gymnasiet. Det ingår mycket matematik och du får räkna mycket med hjälp av fysikaliska formler och modeller. Fysik 2 är dock även en mycket rolig kurs och erbjuder möjligheten att experimentera och labba på lektionerna för att se samband runt omkring sig i sin vardag!

Det är viktigt att förstå vad man gör, dels för att det blir roligare, dels för att det blir mycket enklare att komma ihåg hur man ska göra och varför man gör det. Därför har vi konstruerat kurshjälpen i Fysik 2 där vi går igenom det viktigaste och förklarar på ett enkelt sätt. Använd kurshjälpen som ett komplement till din kursbok när det är något du inte förstår, vill repetera, läsa i förväg, eller kolla på fler exempel för att förbereda dig inför provet! I sammanfattningarna hittar ni även pedagogiska räkneexempel där vi steg-för-steg går igenom hur man lösa frågorna.

Fysik 2 går som sagt in lite mer på djupet än Fysik 1 och du kommer bland annat få lära dig om Einsteins teorier, den byggsten som bygger upp hela universum, att ljus både kan betraktas som strålar och som partiklar, att det faktum att vi inte vet hur magneter fungerar, samt en mängd nya begrepp och fysikaliska fenomen och hur man räknar på att få fram samband och kunna förutse olika händelser. Är det något som är oklart går det bra att skriva frågor i forumet och få hjälp av andra elever runt om i landet.

Kunskapskrav (Betygskrav) Gymnasiekurs Fysik 2
Öppen Registrering

Kurs Includes

  • 11 Avsnitt
StuderaSmart drivs ideellt - hjälp oss att driva hemsidan vidare! Swisha valfritt belopp till 0735 020 188. Tusen tack!!
+